HeroEngine Forums
Welcome, Guest. Please login or Register for HeroCloud Account.

Author Topic: [Resolved] Target Selection Not Working in FX Editor  (Read 1046 times)

jcsmith562

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 190
    • View Profile
[Resolved] Target Selection Not Working in FX Editor
« on: Mar 25, 11, 06:35:23 PM »

This problem has been around for a while but I kept forgetting to report it. From the FX editor you often want to have the Caster set to yourself and the Target to Selection. But the Target as selection doesn't actually work properly. It does give the destination at a target so the FX will show up, but instead of aiming at your target it aims at a spot near you on the ground. This makes testing some effects difficult.
« Last Edit: Oct 31, 12, 04:15:30 PM by HE-Cooper »
Logged

HE-JAY

  • HeroEngine
  • *****
  • Posts: 122
    • View Profile
Re: Target Selection Not Working in FX Editor
« Reply #1 on: Mar 28, 11, 09:38:43 AM »

I've attempted to reproduce the behavior you're seeing but have so far been unsuccessful.  Could you provide additional information about where and in which situations you're encountering this?

Keep in mind that the FX system will use targets selected by HeroBlade's 'selection' tool and will not respect any game-specific selection mechanism you've implemented. If you're selecting an NPC in game-mode and do not see the yellow bounding box around your target, the FX system will be unable to detect your selection. To see if this is the problem, begin editing your FX spec, then exit character mode and use the selection tool to select a target; finally, press the 'Preview' button in the FX Spec Editor and see if the FX acts as you would expect.

If this doesn't solve the problem, please reply with additional information and a set of repro steps we can use in our own development world.

Thanks,
-Jay
Logged

jcsmith562

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 190
    • View Profile
Re: Target Selection Not Working in FX Editor
« Reply #2 on: Mar 28, 11, 02:05:26 PM »

The problem is we were using the in-game selection rather than selecting an object. Silly mistake on our end. Thanks for the response.
Logged