HeroEngine Forums
Welcome, Guest. Please login or Register for HeroCloud Account.

Author Topic: [Resolved] Shader glow effect isn't working for me  (Read 2630 times)

gaarzen

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 99
    • View Profile
[Resolved] Shader glow effect isn't working for me
« on: Sep 01, 12, 08:53:58 PM »

Probably doing something wrong here..
I've made a texture which has the Diffuse map on it and a Glow map in its Alpha Channel.
I also have the shader's Alpha Mode set to Glow and I marked the Glow effect with a V.
I saved the texture as a DXT5.
The result I'm getting is that the glowing area looks like regular paint and is even receiving shadows.
I thought that this effect should make the selected area with fake self illumination or something?

I've attached the texture file,
Thanks a lot !! :D
« Last Edit: Sep 26, 12, 07:39:06 AM by HE-Cooper »
Logged

Legacy

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #1 on: Sep 02, 12, 06:40:07 AM »

Do you have bloom turned on in your environment settings?
Logged

gaarzen

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #2 on: Sep 02, 12, 04:52:56 PM »

Do you have bloom turned on in your environment settings?

Hi, thanks for the reply!
The bloom effect is on and the effect works in some angles but I would assume it should work always and not receive shadows.. or perhaps there is a different way to make an area in full illumination/flat shaded?

Legacy

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #3 on: Sep 03, 12, 11:02:37 AM »

Please see wiki: http://hewiki.heroengine.com/wiki/Glow

There are different ways how to test glow in engine described there. The area will still receive shadows and such, but if you have enough bloom, it should not matter.

Cheers
Logged

gaarzen

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #4 on: Sep 03, 12, 11:52:36 AM »

Please see wiki: http://hewiki.heroengine.com/wiki/Glow

There are different ways how to test glow in engine described there. The area will still receive shadows and such, but if you have enough bloom, it should not matter.

Cheers
I went through does, unfortunately I guess it isn't as I thought..
I wouldn't my scene to have extreme bloom just for that effect to look ok, thought maybe there's a way to have flat shading over certain areas.

Thanks a lot :)

Legacy

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #5 on: Sep 03, 12, 01:02:17 PM »

Maybe try to describe what you are trying to achieve and maybe someone from the forum can help you ;)
Logged

gaarzen

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #6 on: Sep 03, 12, 01:07:30 PM »

Just a simple effect in some areas of the texture that cause those areas to not be affected by any type of shading and be on 100% illumination.. should fit perfectly to neons and lights that are fake and are only a texture.

HE-BENNETT

  • HeroEngine
  • *****
  • Posts: 559
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #7 on: Sep 04, 12, 10:45:10 AM »

Glow right now is in the process of being completely re-written.  What is currently implemented may not be functioning correctly even if you do everything right.  The Sapphire release should restore that functionality, so until then, you may want to focus on other areas.
Logged

gaarzen

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Shader glow effect isn't working for me
« Reply #8 on: Sep 04, 12, 11:21:48 AM »

Thanks, BENNETT !  :)