HeroEngine Forums
Welcome, Guest. Please login or Register for HeroCloud Account.

Author Topic: Unable to create a character  (Read 835 times)

Naowut

  • World Owners
  • ****
  • Posts: 6
    • View Profile
Unable to create a character
« on: Feb 10, 13, 01:49:01 AM »

Since this morning Ive been unable to create a new character and have no idea where I messed up.
Any help would be much appreciated!

Code: [Select]
08:45:06: HeStartup Call...
08:45:06: SYSTEM:System:Windows version: 6
08:45:06: SYSTEM:System:Game Scale set to: 10.00
08:45:06: SYSTEM:System:Initializing HeroBlade DLL
08:45:06: SYSTEM:System:SelectionManager::Startup()
08:45:06: SYSTEM:System:GUIControl::SetupScreen()
08:45:06: SYSTEM:System:AudioManager()
08:45:06: SYSTEM:System:Audio plugin [FMOD] initialized successfully
08:45:06: SYSTEM:System:DebugVisualizer Setup
08:45:06: System:HeroEngine Client DLL told version is: 2.0.37.41866
08:45:12: SYSTEM:System:BaseApplication::initialize Service_Directory_Client 1360482311153 8
08:45:22: SYSTEM:System:LR:setDefaultCacheSize
08:45:22: SYSTEM:System:LR:setDefaultCacheSize done
08:45:22: DreamManager connected
08:45:25: SCRIPT:[_InputHandlerClassMethods]:_OnKeyBindingsLoaded: , /heroenginekeybindings.ini
08:45:25: SCRIPT:[_InputHandlerClassMethods]:_OnKeyBindingsLoaded: , /gamekeybindings.ini
08:45:25: Refreshing areaOrganizer.
08:45:28: SYSTEM:System:  Activating Segment: demoland
08:45:28: SYSTEM:System:Reset the synchronized clock.
08:45:28: SYSTEM:System:ActivateAreaSpec 3758002374 assigning ID 1 instance 1
08:45:28: System:SetSkyDomeAsset 9223372056738021577 into Auto in Character Selection
08:45:31: System:SetSkyDomeAsset 9223372056738021577 from Auto in Character Selection
08:45:31: SYSTEM:System:Character Selection (3758002374) activate
08:45:32: SCRIPT:[_characterSelectionClassMethods]:Got updated names...
08:45:42: SYSTEM:System:SUA purging active area
08:45:42: SYSTEM:System:Character Selection (3758002374) PURGE
08:45:42: SYSTEM:System:Purging EnviroSchemes
08:45:42: SYSTEM:System:Released area 1
08:45:42: SYSTEM:System:LR:setDefaultCacheSize
08:45:42: SYSTEM:System:LR:setDefaultCacheSize done
08:45:42: SYSTEM:System:Reset the synchronized clock.
08:45:42: SYSTEM:System:ActivateAreaSpec 93383990054 assigning ID 93383990054 instance 1
08:45:42: System:SetSkyDomeAsset 9223372056603021580 into Auto in HeroEngine_CharacterCreation
08:45:45: System:SetSkyDomeAsset 9223372056603021580 from Auto in HeroEngine_CharacterCreation
08:45:45: SYSTEM:System:HeroEngine_CharacterCreation (93383990054) activate
08:45:45: !ERROR!HeroScript::HeroMachine::ScriptError:Node 0 not found to call method _MAKECHARACTER
08:45:45: !ERROR!System:SCRIPT ERROR: Node 0 not found to call method _MAKECHARACTER
02/10/2013 08:45:51
Call trace:
  Script _playerAccountClassMethods line 78 me[9223372056440021683]
starting method/function _ONREPLICATIONGROUPADDED
starting me[id=9223372056440021683 class=E_playerAccount]
Logged

Grogard

  • World Owners
  • ****
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Unable to create a character
« Reply #1 on: Feb 10, 13, 03:27:28 AM »

Do you change one of the classes?
Logged

Naowut

  • World Owners
  • ****
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Unable to create a character
« Reply #2 on: Feb 11, 13, 02:36:51 AM »

I changed a lot. :P

My attempts at fixing it didnt do much good and I think a complete world reset is my best option haha.
Logged

Thazager

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 1144
  • Never stop learning
    • View Profile
    • Heroes and Villains MMORPG
Re: Unable to create a character
« Reply #3 on: Feb 11, 13, 03:11:18 AM »

They do not have a feature able to reset worlds. The best thing is to write down any changes you make in the DOM or F5 tools. Scripts can be reset by going to the heroscipt Windows tab, and click history. This will show previous version of your script. You will need a windows app - P4merge to open the history files. One solution to resetting the DOM and F5 tools, is by getting a 2nd engine for repairing the 1st.
Logged

Naowut

  • World Owners
  • ****
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Unable to create a character
« Reply #4 on: Feb 11, 13, 04:35:29 AM »

Well it seems that while deleting a prototype I made it also deleted other stuff.
Im not that familiar with hero engine but a friend told me it was something with $main.

Is there a way to restore prototypes? I think thats what Im looking for.

Also, still getting this when clicking Create Character and it brings me to a black room.

Code: [Select]
11:45:19: !ERROR!HeroScript::HeroMachine::ScriptError:Node 0 not found to call method _MAKECHARACTER
11:45:19: !ERROR!System:SCRIPT ERROR: Node 0 not found to call method _MAKECHARACTER
02/11/2013 11:45:26
Call trace:
  Script _playerAccountClassMethods line 78 me[9223372056440021683]
starting method/function _ONREPLICATIONGROUPADDED
starting me[id=9223372056440021683 class=E_playerAccount]
« Last Edit: Feb 11, 13, 04:45:47 AM by Naowut »
Logged

Naowut

  • World Owners
  • ****
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Unable to create a character
« Reply #5 on: Feb 11, 13, 08:51:18 AM »

Managed to get to character creation with CSS = False so there isnt a UI to actually create it.

If someone from HeroEngine could help me properly, that would be great.

Instructions or hints on how to fix my mess or a complete reset to default is both fine.
Logged