HeroEngine Forums
Welcome, Guest. Please login or Register for HeroCloud Account.

Author Topic: possible bug  (Read 2960 times)

Thazager

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 1160
  • Never stop learning
    • View Profile
possible bug
« on: Sep 11, 14, 11:50:57 PM »

I got this notice pop up on my error panel.


SCRIPT ERROR: Bad XML: Missing starting <

Please notify he-support@heroengine.com with this output and a copy of the full XML from your
   clipboard

*** this is full XML from clipboard ***

Code: [Select]
<createControlType inheritFrom='_minimap' class='EO_MainMap' type='EO_MainMap' description='main map gui' treePath='CleanEngine\MiniMap' name="EO_MainMap" TMP_zoomLevel="0">
  <position x="720"/>
  <size y="300"/>
  <set name="EO_MainMap.map">
    <position x="8.421052933" y="8.421052933"/>
    <size x="255.789489746" y="255.789489746"/>
    <set name='EO_MainMap.map' attribute='scale' value="0.949999988"/>
    <defaultStatePresentation>
      <position x="334" y="395"/>
    </defaultStatePresentation>
  </set>
  <set name="EO_MainMap.player">
    <position x="122" y="122"/>
    <autoCenter horizontal="false" vertical="false"/>
  </set>
  <set name="EO_MainMap.frame">
    <size y="300"/>
    <set name='EO_MainMap.frame' attribute='texture' value="\GUI\EO_GUIelements.png"/>
    <defaultStatePresentation>
      <position x="28" y="812"/>
      <size x="472" y="581"/>
    </defaultStatePresentation>
  </set>
  <_movePanel name="mainPanel">
    <position y="248"/>
    <size x="256" y="40"/>
  </_movePanel>
  <EO_TMP_Button name="worldButton">
    <position x="113" y="258"/>
    <size x="30" y="30"/>
    <defaultStatePresentation>
      <position x="236" y="1412"/>
      <size x="59" y="66"/>
    </defaultStatePresentation>
    <hoverStatePresentation>
      <position x="236" y="1412"/>
      <size x="59" y="66"/>
    </hoverStatePresentation>
  </EO_TMP_Button>
  <EO_TMP_Button name="zoomOut">
    <position x="80" y="252"/>
    <size x="20" y="20"/>
    <defaultStatePresentation>
      <position x="175" y="1404"/>
      <size x="38" y="44"/>
    </defaultStatePresentation>
    <hoverStatePresentation>
      <position x="175" y="1404"/>
      <size x="38" y="44"/>
    </hoverStatePresentation>
  </EO_TMP_Button>
  <EO_TMP_Button name="zoomIn">
    <position x="157" y="252"/>
    <size x="20" y="20"/>
    <defaultStatePresentation>
      <position x="315" y="1404"/>
      <size x="38" y="43"/>
    </defaultStatePresentation>
    <hoverStatePresentation>
      <position x="315" y="1404"/>
      <size x="38" y="43"/>
    </hoverStatePresentation>
  </EO_TMP_Button>
</createControlType>

   
*** this is what showed up in the error mesg ***

Code: [Select]
XML was: " material="GUI\circle.png"</alphamask></set><_movePanel name="mainPanel"><position y="248"/><size x="256" y="40"/></_movePanel><EO_TMP_Button name="worldButton"><position x="113" y="258"/><size x="30" y="30"/><defaultStatePresentation><position x="236" y="1412"/><size x="59" y="66"/></defaultStatePresentation><hoverStatePresentation><position x="236" y="1412"/><size x="59" y="66"/></hoverStatePresentation></EO_TMP_Button><EO_TMP_Button name="zoomOut"><position x="80" y="252"/><size x="20" y="20"/><defaultStatePresentation><position x="175" y="1404"/><size x="38" y="44"/></defaultStatePresentation><hoverStatePresentation><position x="175" y="1404"/><size x="38" y="44"/></hoverStatePresentation></EO_TMP_Button><EO_TMP_Button name="zoomIn"><position x="157" y="252"/><size x="20" y="20"/><defaultStatePresentation><position x="315" y="1404"/><size x="38" y="43"/> </defaultStatePresentation><hoverStatePresentation><position x="315" y="1404"/><size x="38" y="43"/></hoverStatePresentation></EO_TMP_Button></createControlType>"

Time:09/11/2014 23:03:17
Call trace:
  Script GUIeditor line 1558 me[0]
  Script GUIeditor line 1570 me[0]
  Script GUIeditor line 1570 me[0]
  Script GUIeditor line 1572 me[0]
  Script GUIeditor line 1570 me[0]
  ...
  Script GUIeditor line 1572 me[0]
  ...
  Script GUIeditor line 1572 me[0]
  ...
  Script GUIeditor line 1572 me[0]
  Script GUIeditor line 1176 me[0]
  Script GUIeditor line 1125 me[0]
  Script GUIeditor line 1821 me[0]
starting method/function DATAHASARRIVED
starting me[id=0 invalid]

Logged
Lead scripter for EO, Repop helper.
HSL Video tutorials:
https://community.heroengine.com/forums/index.php/topic,1719.msg36858.html#msg3685

FI-ScottZ

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 1407
    • View Profile
    • Forever Interactive, Inc.
Re: possible bug
« Reply #1 on: Sep 12, 14, 08:34:58 AM »

I see that the first "</set>" in the error message matches the one at the end of your EO_MainMap.frame, but before that in the error msg code is setting material to circle.png.  Is that circle code somewhere prior in that script?  If so, could there be an error in an object before EO_MainMap?
Logged
Scott Zarnke
Lead Programmer, Visions of Zosimos
CTO, Forever Interactive, Inc.

Thazager

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 1160
  • Never stop learning
    • View Profile
Re: possible bug
« Reply #2 on: Sep 12, 14, 03:57:44 PM »

I'm not sure why the error occurred (since its working as seen by the current XML), and normally would not have posted it (except the note on the mesg itself- Please notify he-support@heroengine.com ).

The circle is added in the start() function when the GUI is created, because its added to the _minimap inherited class of the EO_MainMap class. The error at present does not show up. Will let us know if that changes.
Logged
Lead scripter for EO, Repop helper.
HSL Video tutorials:
https://community.heroengine.com/forums/index.php/topic,1719.msg36858.html#msg3685

keeperofstars

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 998
    • View Profile
    • StarKeeper Online
Re: possible bug
« Reply #3 on: Sep 12, 14, 07:52:10 PM »

make sure you check for alignment, often times you can have that error while everything is "correct" cause one of the <elements> is indented when it shouldn't be.

I know it shouldn't overly matter being xml, but for some reason GUI in HE is really picky on it.
Logged
[img]http://screencast.com/t/x7btcSSyp3h0[\img]

Thazager

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 1160
  • Never stop learning
    • View Profile
Re: possible bug
« Reply #4 on: Sep 24, 14, 07:11:20 PM »

I use the editor, not write them out myself, just for that reason - aligning them.
Logged
Lead scripter for EO, Repop helper.
HSL Video tutorials:
https://community.heroengine.com/forums/index.php/topic,1719.msg36858.html#msg3685

keeperofstars

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 998
    • View Profile
    • StarKeeper Online
Re: possible bug
« Reply #5 on: Sep 24, 14, 10:11:33 PM »

I use the editor as well, but a simple space bar on accident can throw it off is all i'm saying.
Make sure to double check. As I have gotten that error a few times and it was always a tag alignment error, cause I curse HE for it being so dag on nit picky.
Logged
[img]http://screencast.com/t/x7btcSSyp3h0[\img]