HeroEngine Forums
Welcome, Guest. Please login or Register for HeroCloud Account.

Author Topic: What's happened with particle system?  (Read 3098 times)

GlorianLanTarini

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 148
    • View Profile
What's happened with particle system?
« on: Apr 30, 16, 12:52:23 AM »

https://yadi.sk/i/qEwWZXsFrQGNM
https://yadi.sk/i/XgMg-JMXrQGau
Does it only my problem?
Its started after update. And I can't fix it. All emitters with any blend modes have this visible ugly square frame.
« Last Edit: Apr 30, 16, 12:54:56 AM by GlorianLanTarini »
Logged

Thazager

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 1160
  • Never stop learning
    • View Profile
Re: What's happened with particle system?
« Reply #1 on: Apr 30, 16, 01:04:52 AM »

Looks like the transparent number has been changed.
Logged
Lead scripter for EO, Repop helper.
HSL Video tutorials:
https://community.heroengine.com/forums/index.php/topic,1719.msg36858.html#msg3685

GlorianLanTarini

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 148
    • View Profile
Re: What's happened with particle system?
« Reply #2 on: Apr 30, 16, 01:16:06 AM »

Can I do something with this by myself?
Logged

Prometheus2012

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 664
    • View Profile
    • Exile-Online
Re: What's happened with particle system?
« Reply #3 on: Apr 30, 16, 07:45:53 AM »

Ill post this on the skype group see if anyone there has a clue

ToY-Krun

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 677
  • Support Volunteer
    • View Profile
Re: What's happened with particle system?
« Reply #4 on: Apr 30, 16, 08:54:22 AM »

This got spotted early after the update, its being looked at.

Not much you can do atm other than wait with us on the next one :)
You should see what the fire example area looks like right now

Prometheus2012

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 664
    • View Profile
    • Exile-Online
Re: What's happened with particle system?
« Reply #5 on: Apr 30, 16, 09:08:37 PM »

Yeh that is some craziness. Those pesky transparancies always giving me a headache...

nocake

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 404
    • View Profile
    • BlightMMO
Re: What's happened with particle system?
« Reply #6 on: Apr 30, 16, 09:42:21 PM »

happened to me as well, waiting for patch.

HE-SARRENE

  • HeroEngine
  • *****
  • Posts: 218
    • View Profile
Re: What's happened with particle system?
« Reply #7 on: Apr 30, 16, 09:44:25 PM »

It is happening to everyone. We found that the first day, but had some issues with exact repro. But the boss man is on it as of this morning and i was able to do an exact reproduction of the problems. :)

Not too bad though! Anything else you all find, let us know! Let the Bug Squashing begin!
Logged

nocake

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 404
    • View Profile
    • BlightMMO
Re: What's happened with particle system?
« Reply #8 on: Jul 20, 16, 01:26:38 PM »

from https://community.heroengine.com/forums/index.php/topic,6269.msg35314.html#msg35314


Quote
Broken Particle: This is broken in a way. But the particles themselves are not. It is the draw order for transparencies that are out of line. There are also different settings that now work correctly that have added shader types to them. Such as the cartoony outline that some saw. Just change the shader type if that is the issue. But visually there are issues....
    To put it simply: Some of the fixes that came in for the pre-dx11 had corrected a lot of "bad math"- old outdated or bad math/scripts - This in turn exposed something that was not detected during testing, or even after release until I was working on some particles and noticed. Shortly after that the post came up. So I knew it was not on my end only. This IS being worked on (and I think done) and will be in the next update, along with everything else that is in that package.