HeroEngine Forums
Welcome, Guest. Please login or Register for HeroCloud Account.
Pages: [1] 2 3

Author Topic: Texture Flashing  (Read 3704 times)

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Texture Flashing
« on: May 15, 17, 08:56:46 AM »

So I am New to Hero Engine and I've been watching every tutorial I can find. I watched "Making a Textured Cube in the HeroEngine" https://www.youtube.com/watch?v=tFsBSs6aJgY but I am still having trouble I dont know why my Textures wont load in. Please Help
Logged

nocake

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 404
    • View Profile
    • BlightMMO
Re: Texture Flashing
« Reply #1 on: May 15, 17, 11:51:06 AM »

Open:

C:\HeroEngine\ArtDepot\HeroEngineArtPipeline\HeroEngineViewer.exe

Drag and drop your model onto the HE Viewer application you just opened.

Screen shot the tab "Texture List" and post it on here.

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #2 on: May 15, 17, 12:23:22 PM »

Here's my file setup in the repository
Logged

nocake

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 404
    • View Profile
    • BlightMMO
Re: Texture Flashing
« Reply #3 on: May 15, 17, 01:15:04 PM »

That is just the texture. I am talking about the model itself.

Drag and drop that into the Hero Engine Viewer so we can see the information of the model you trying to import.

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #4 on: May 15, 17, 01:38:09 PM »

This is what it shows up as inside hero engine
Logged

nocake

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 404
    • View Profile
    • BlightMMO
Re: Texture Flashing
« Reply #5 on: May 15, 17, 03:01:26 PM »

Can you locate HeroEngineViewer.exe inside your art depot set up?

Can you open this .exe and then drag and drop your model onto the application it opens up.

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #6 on: May 15, 17, 03:04:38 PM »

HeroEngineViewer.exe is in my ArtPipeline not my ArtDepot
Logged

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #7 on: May 15, 17, 03:07:49 PM »

But Yes i can open it and it load fine
Logged

Amanda_Brooks

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 514
    • View Profile
    • Heroes and Villains
Re: Texture Flashing
« Reply #8 on: May 15, 17, 04:26:27 PM »

Have you set up your art pipeline so that it's laid out as an exact mirror of the file structure in the repository browser?
Logged
"Heroes and Villains" - www.heroes-and-villains.com
Facebook: https://www.facebook.com/HeroesAndVillainsMMORPG
Twitter: @Plan_Z_Studios

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #9 on: May 15, 17, 04:28:16 PM »

Yeah! Im pretty sure i did it correct at least.
Logged

Amanda_Brooks

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 514
    • View Profile
    • Heroes and Villains
Re: Texture Flashing
« Reply #10 on: May 15, 17, 04:36:35 PM »

Can you post an image of both file structures?
Logged
"Heroes and Villains" - www.heroes-and-villains.com
Facebook: https://www.facebook.com/HeroesAndVillainsMMORPG
Twitter: @Plan_Z_Studios

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #11 on: May 15, 17, 04:55:05 PM »

I Hope this is what you were asking for.
Logged

Amanda_Brooks

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 514
    • View Profile
    • Heroes and Villains
Re: Texture Flashing
« Reply #12 on: May 15, 17, 05:28:44 PM »

Sort of - but I can see that you've got HE\Assets and HE\GameAssets - that's not a 100% mirror - the wording of the pipeline and Repository browser file structures always needs to match each other.

EDIT:

I's suggest a simple file structure for your project to start with - set up your ArtDepot to have 2 paths to start with:

HE\WorldofKingdoms\Assets\Meshes

and:

HE\WorldofKingdoms\Assets\Textures

Put your textures in the texture folder, and export your models to the mesh folder.



Then make the exact same two identical paths in the repository:

HE\WorldofKingdoms\Assets\Meshes

and:

HE\WorldofKingdoms\Assets\Textures


Then drag and drop the meshes and textures from your ArtDepot to their correct folders in the repository.
« Last Edit: May 15, 17, 05:39:12 PM by Amanda_Brooks »
Logged
"Heroes and Villains" - www.heroes-and-villains.com
Facebook: https://www.facebook.com/HeroesAndVillainsMMORPG
Twitter: @Plan_Z_Studios

Coryxinyaynix

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Texture Flashing
« Reply #13 on: May 15, 17, 06:11:52 PM »

Ok so I did that and still no luck?!
Logged

Amanda_Brooks

  • General Accounts
  • *
  • Posts: 514
    • View Profile
    • Heroes and Villains
Re: Texture Flashing
« Reply #14 on: May 15, 17, 08:48:26 PM »

Are the textures in the texture folder on both your computer and the repository?
Logged
"Heroes and Villains" - www.heroes-and-villains.com
Facebook: https://www.facebook.com/HeroesAndVillainsMMORPG
Twitter: @Plan_Z_Studios
Pages: [1] 2 3